снимка: Община Варна

Представиха 14 проекта, за които Община Варна ще търси дългосрочен кредит

14 проекта за развитие на инфраструктурата и градската среда във Варна, за които общината възнамерява да изтегли дългосрочен кредит, бяха представени вчера на обществено обсъждане в зала „Пленарна“.

Презентацията бе направена от зам.-кмета Христо Иванов, шефа на дирекция „Финанси и бюджет“ Стефка Господинова и началника на „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

Сред проектите са обособяването на зелена зона във Варна, проектът за екологично чист транспорт за Варна, който предвижда закупуване на нови електробуси, основен ремонт на улици в петте варненски района и уличната мрежа в селата Тополи, Звездица и Каменар, реконструкция на бул. „Атанас Москов” и ул. „Девня”, благоустрояване на междублокови пространства в „Кайсиева градина” и възстановяване на пътя през свлачището „Трифон Зарезан”.

Пълната информация за проектите и индикативните стойности за тяхното реализиране са публикувани тук. Предложенията ще бъдат разгледани в комисиите към Общински съвет – Варна и на сесия. Мнения и въпроси по темата могат да бъдат изпращани на e-mail: dkuzmanova@varna.bg, pavdimova@varna.bg.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com