С работна група решават проблемите на строителит

След разговори с правителството стана ясно, че работна група ще решава проблемите на строителния бранш. Тя започва работа в понеделник.

От браншова камара „Пътища“ изразиха удовлетворение, че диалогът продължава. В работаната група влизат представители на заинтересованите ведомства и технически експерти. Готовността за протестни действия обаче остава.

Служебното правителство не е спирало да мисли по този казус. Установихме похарчен бюджет на АПИ в размер на 382 млн. лв. до края на април. Има няколко проблема и се опитахме да търсим решения. Един от тях е осигуряването на тези средства за доплащане на извършените дейности от строителни фирми се опитахме да го представим  в НС. Не получихме такова одобрение. През актуализацията на бюджета са осигурени 100 милиона лева за зимно почистване. Ако на нашата държава годишно са й необходими над милиард лева за поддръжка на пътищата, смятаме, че това трябва да бъде заложено в бюджета за 2022 г. Това ще намали стреса в строителните фирми, посочи ресорният министър Виолета Комитова.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com