пари такса
снимка: varna.news

Повечето шефове ще дадат коледни бонуси

Около 60 на сто от фирмите възнамеряват да дадат пари за Коледа на служителите си, въпреки че делът им спада спрямо предходната година, когато те са били над 70 на сто. Основната причина за получаването на повечето пари са както празниците, така и мотивацията на служителите. Данните са от експресното анкетно проучване Българска търговско-промишлена палата.


Над 14 на сто от фирмите посочват, че основната причина да не раздават бонуси са негативните последици от COVID-19, а за над 20 на сто лошото финансово състояние не позволява допълнителното стимулиране. Седем на сто от мениджърите все още не са решили дали ще дават парие за Коледа. 43 на сто от фирмите посочват, че определят индивидуално допълнителното възнаграждение, според представянето на служителя, а 39 на сто дават еднакъв стимул за всички.


Размерът на бонусите варира. Най-голям дял през тази година заемат стимулите до 200 лв. – 36 на сто, следвани от 200 до 500 лв. – 22 на сто. Бонуси над 1000 лв. могат да очакват в около 15 на сто от компаниите, които ще възнаградят служителите си.

От БТПП изтъкват, че служителите, които ще получат над 1000 лв., се повече от тези през миналата година. В някои случаи бонусът ще е предметна награда.

Прочетете също

Григор Димитров ще играе срещу Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу поляка Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на турнира …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com