снимка: pixabay.com

Продължава подкрепата за хора с увреждания и лица под карантина

Екип от специалисти и помощен персонал осигурява социално-здравни услуги, сред които пазаруване и снабдяване с ежедневно необходимите продукти и лекарства, за хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване и лица поставени под карантина, съобщиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

Дейностите, предвидени за 495 лица, се реализират по проекта на Община Варна „Патронажна грижа +“, който се осъществява по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Целта е осигуряване на допълнителна подкрепа за ограничаване разпространението на Covid-19.

По проекта се реализират и мерки, насочени към опазване на здравето на 1 089 потребители на социални услуги, както и на персонала, ангажиран с тяхното предоставяне – 388 служители. Назначен е допълнителен помощен персонал – 46 лица за осигуряване на безопасна среда за функциониране на социалните услуги в контекста на епидемична обстановка.

Гражданите, които желаят, могат да получат услуги от медицинска сестра, рехабилитатор, домашен помощник, психолог, сътрудник по социална работа. Услугите се предоставят ежедневно, през работните дни от седмицата. Повече информация може да бъде получена на телефони: 0884 920 867 и 0884 941 680. 

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com