Градски транспорт Варна
снимка: varna.news

Повече нередовни пътници в атобусите във Варна заради проблеми с автоматите

Зачестяват случаите на нередовни пътници в атобусите на „Градски транспорт“ във Варна заради проблеми с автоматите. Граждани сигнализираха за проблеми с автоматизираната билетна система. Хората се оплакват, че някои от машините не работят.

Има устройства, които приемат парите, но не връщат ресто или пък не дават билет. Автоматите не се поправят с дни, а хората са принудени да пътуват без билет с риск да бъдат глобени.

За по-малко от месец автоматизираната билетна система във Варна е ощетила десетки хора, съобщава БНТ. Устройствата приемат парите, но не дават превозен документ. Хората, ядосани, пътуват гратис или пускат ново левче, възмутени, че трябва да плащат двойно.

Много от пътуващите пък са принудени многократно да пускат една и съща монета, докато машината я приеме. При банкнотите обаче работещ трик няма, а опарилите се пътници са категорични, че с тях не трябва да се рискува, защото ресто може и да няма.

Проблем има и с валидаторите, които невинаги работят, а пътниците няма как да регистрират купените билети и карти. Хората се оплакват още, че купуването на билети става само от една машина в средата на автобуса и често пред нея има голяма опашка.

Ръководителят на проекта „Интегриран градски траспорт във Варна“ инж. Биляна Якова обясни, че техническите проблеми се дължат най-вече на вандалски прояви. В монетниците се пъхат хартийки или бъркалки от недобросъвестни граждани. В машините, монтирани в превозните средства, също има вандалски прояви.

При подобен проблем пътниците могат да се обърнат към шофьора. По информация на общинския съветник Стела Николова, водачите на превозните средства от „Градски транспорт“ са преминали през инструктаж за продажба на билети с устройствата за тази цел.

Прочетете също

Задържаха трима за купуване на гласове в София

В София задържаха трима за изборни престъпления в няколко софийски квартала. В рамките на извършени …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com