измама съд
снимка: pixabay.com

Потвърдиха ареста на трима наркодилъри

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение на трима обвиняеми в държане с цел разпространение на наркотици. Венцислав В., Васил В. и Николай К. заедно с още двама мъже са привлечени към наказателна отговорност на 29 октомври за това, че в Дългопол и в с. Красимир в съучастие са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Откритите у тях наркотици са марихуана с тегло 529 грама, 556 грама метамфетамин  и 42 грама екстази.

Според държавното обвинение, от къща и автомобил, използвани от Венцислав В., са иззети везна и 98 самозалепващи се пликчета. Обвиняемият се отличава с упоритост и продължителност в разпространителската дейност.

Съдът прецени, че здравословното състояние на 21-годишния мъж не обосновава необходимост от извеждане от ареста. Горната инстанция отмени като незаконосъобразно атакуваното определение на Окръжния съд, с което е изменена мярката за неотклонение в домашен арест.

Въззивният съд не намери основания да ревизира мярката за неотклонени на 29-годишния Васил В.. И при него съществува обосновано подозрение, че е участвал в престъпната дейност по разпространяване на наркотици в малки населени места.

Горната инстанция разгледа и жалбата на 19-годишния Николай К., като допусна разпита на негов роднина в качеството на свидетел. Според адвоката на младежа, заради задържането, той не може да завърши средното си образование. Представителят на Апелативната прокуратура контрира, че родителският контрол е бил занижен и по отношение на образованието, и на поведението му, с оглед трайното участие в разпространяването на наркотици.

И в трите заседания съдът отбеляза, че задържането на тримата не е в неразумен срок, тъй като продължава малко повече от два месеца. 

Определенията не подлежат на обжалване. 

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com