измама съд
снимка: pixabay.com

Потвърдиха ареста на трима наркодилъри

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение на трима обвиняеми в държане с цел разпространение на наркотици. Венцислав В., Васил В. и Николай К. заедно с още двама мъже са привлечени към наказателна отговорност на 29 октомври за това, че в Дългопол и в с. Красимир в съучастие са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Откритите у тях наркотици са марихуана с тегло 529 грама, 556 грама метамфетамин  и 42 грама екстази.

Според държавното обвинение, от къща и автомобил, използвани от Венцислав В., са иззети везна и 98 самозалепващи се пликчета. Обвиняемият се отличава с упоритост и продължителност в разпространителската дейност.

Съдът прецени, че здравословното състояние на 21-годишния мъж не обосновава необходимост от извеждане от ареста. Горната инстанция отмени като незаконосъобразно атакуваното определение на Окръжния съд, с което е изменена мярката за неотклонение в домашен арест.

Въззивният съд не намери основания да ревизира мярката за неотклонени на 29-годишния Васил В.. И при него съществува обосновано подозрение, че е участвал в престъпната дейност по разпространяване на наркотици в малки населени места.

Горната инстанция разгледа и жалбата на 19-годишния Николай К., като допусна разпита на негов роднина в качеството на свидетел. Според адвоката на младежа, заради задържането, той не може да завърши средното си образование. Представителят на Апелативната прокуратура контрира, че родителският контрол е бил занижен и по отношение на образованието, и на поведението му, с оглед трайното участие в разпространяването на наркотици.

И в трите заседания съдът отбеляза, че задържането на тримата не е в неразумен срок, тъй като продължава малко повече от два месеца. 

Определенията не подлежат на обжалване. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com