Почват масови проверки за сертификати

Още от утре започват масови проверки за сертификати в цялата страна, стана ясно на срещата при президента. Румен Радев извика почти цялото правителство и още редица други държавни институции, за да търсят решение на кризата. Очаква се да има има съвместни групи между МВР, РЗИ, Агенцията по храните и други. Контролът ще е насочен най-вече към недобросъвестните граждани. Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че МВР има готовност да участва активно в съвместни екипи, които да контролират спазват ли се мерките.

Затварянето на държавата е крайна мярка и това беше причината да подкрепя предложението на управляващите за въвеждането на зеления сертификат, каза президентът Румен Радев и допълни, че за него животът на народа е по-важен от изборния резултат.

Въпреки високата цена подкрепих вашето решение, защото то дава свобода на избор и оставя икономическия живот отворен. Начинът на въвеждане на тези мерки търпи сериозна критика. Не беше дадено достатъчно време тези мерки да се адаптират. Разбираемо е това да предизвика стрес и възмущение у хората, добави Радев. Според него приоритет трябва да бъде връщането на малките деца в класните стаи. Той поиска от министрите тестовете наистина да бъдат безплатни, а не както хората вече са се оплакали, че за тестове плащат между 15 и 40 лв.

Президентът поиска решение за хората, които имат антитела, но нямат сертификати.

Връщането на децата в класните стаи трябва да стане на етапи. Първо това трябва да се случи с тези от 1-4 клас. Няма да позволя да се бърка в носа на децата, има тестове със слюнка, близалки, ако родителите са съгласни с такъв подход, това е начинът. Ако се установи, че дете е с положителен тест, то няма да се наложи карантиниране на цялата паралелка, защото това детенце ще е проверено на входа и няма да има контакт с другите деца, каза здравният министър Стойчо Кацаров.

Прочетете също

Отново трагедия на пътя, млад шофьор загина

Отново трагедия на пътя. Млад шофьор на 21 години от Чирпан е починал на място …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com