Дрогиран шофьор размаха пистолет след спор на пътя

Шофьорът, размахал пистолет във Варна, заплашен от 3 години затвор

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за хулигански действия при управление на моторно превозно средство. Става въпрос за случая в Евксиноград, при който дрогиран шофьор размаха пистолет след спор на пътя.

За „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, извършени при управление на моторно превозно средство” законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, уточниха от прокуратурата.

Обвиняем по досъдебното производство е 24-годишен варненец с инициали Т.Ц., който е неосъждан.

Разследването на случая започнало вчера, след като органите на МВР във Варна се самосезирали след излъчен репортаж.

Установено е, че пострадали от деянието са двама младежи, които на 16 януари пътували с лек автомобил в района на местност Евксиноград. Пред тях се движел друг лек автомобил. Когато и двете коли спрели, водачът на предходно движещото се МПС се приближил до автомобила на пострадалите и насочил към тях пистолет. Разменени били реплики, след което извършителят се качил отново в автомобила си и потеглил.

Случилото се е било записано на видеорегистратор, който пострадалите предали на медията. Жалба в полицията или прокуратурата не била депозирана.

След самосезиране органите на Областната дирекция на МВР във Варна установили пострадалите и ги разпитали като свидетели. Извършителят бил установен и привлечен като обвиняем.

Работата по досъдебното производство продължава.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com