ковид кабинети Варна
снимка: live.varna.bg

По-малко пациенти са прегледани в ковид кабинетите във Варна по празниците

77 пациенти са прегледани в ковид кабинетите във варненските ДКЦ-та през изминалата седмица, съобщават от общинска дирекция “Здравеопазване”. Броят им е двойно по-малък от предходни седмици, когато в тях са преглеждани между 165 и 270 души.

За периода 29 – 31 декември през ковид – зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рислки” в „Аспарухово“ са преминали 3 пациенти за преглед, направени са 3 теста, от които 1 положителен. За същият период в ДКЦ III са прегледани общо 46 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които 26 са с отрицателни и 20 с положителен резултат. От ковид – кабинета е насочено 1 лице за рентгенография на бял дроб.

В ДКЦ V „Света Екатерина“ за същия период са преминали 17 пациенти за преглед, направени са 15 антигенни теста, от които 4 положителни, 3 бързи теста за антитела. Направени са още 9 рентгенови снимки и 1 кръвно изследване.

В ковид – зоната на ДКЦ „Чайка“ са прегледани 11 души. Направени са им тестове и всички са отрицателни. Консултирани по телефона са приблизително 45 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

Кабинетът в ДКЦ I „Света Клементина“ не е работил през почивните дни (2-3 януари), като предстои да възстанови дейността си през тази седмица.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com