Петков предлага износ на украинско зърно през Варна

България с радост ще превърне Варна в логистичен хъб за зърно и слънчоглед от Украйна, за да можем да ги използваме за дистрибуция. Това заяви премиерът Кирил Петков след срещата си с украинския президент Володимир Зеленски в Киев. 

Петков добави, че страната ни може да подпомогне износа на електричество от Украйна към България и Балканите. Това ще предостави възможност за допълнителни доставки на електричество, но и ще предостави свободни капитали в Украйна, които са много необходими.

България може да бъде от ключово значение в подкрепата на Украйна, като използва трансбалканската линия, по която да доставяме газ от енергийните терминали от Гърция и Турция в Украйна.

„Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа. Договорихме се за транспортиране на селскостопанска продукция през пристанище Варна.  Говорихме и за установяване на взаимодействие за ремонт на украинска техника в завод за български мощности. Също взаимодействие в енергетичната сфера „, обясни президентът на Украйна. 

Зеленски каза още, че Украйна ще предостави сътрудничество на българските плавателни съдове, които са блокирани в черноморските пристанища.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com