кадър: БНТ

Мухъл, влага и разбита дограма в общинско жилище във Варна

Мухлясали стени, влага, разбита дограма – това заварват майка и двете ѝ деца, настанени в общинско жилище във Варна.

Кухнята и банята в апартамента са в окаяно състояние. Въпреки че апартаментът е повече от необходим за Маргарита Трендафилова, пред БНТ тя сподели, че не може да отглежда децата си в такива условия.

За да стане годно за живеене, общинското жилище се нуждае от основен ремонт. Жената обаче няма пари.

Маргарита получава общинско жилище 8 месеца след кандидатстването. Жената обаче остава потресена от лошото състояние на кухнята и банята. Помещенията са покрити с мухъл, стените са пропити с влага, мазилката се рони, а подовата настилка е разбита.

В общинското жилище дори няма легла за децата, споделя Маргарита и казва, че дъщеря ѝ Мария се страхува да остане тук през нощта.

Маргарита и двете ѝ деца били принудени се върнат в предишния си дом. Жената дълго обмисляла дали да не вземе заем и да направи ремонт на общинския имот. Но щом разбрала, че ще са нужни хиляди левове, изпратила молба до администрацията на Район „Приморски“, която стопанисва и отдава жилището под наем, да ѝ помогнат за ремонта и обзавеждането му.

Месечният наем на Маргарита е 60 лева. Младата жена обаче не разбира защо се дават общински жилища на нисък наем, ако ще трябва да платиш непосилна сума, за да можеш да живееш в тях.

От Район „Приморски“ във Варна обясниха, че преди подписването на договора Маргарита Трендафилова и служители на районната администрация са направили оглед на жилището. Тогава жената не се е оплакала от състоянието на имота.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com