Съдебата палата във Варна
снимка: varna.news

Оставиха в ареста обвиняем за грабеж в игрална зала в Девня

Варненският апелативен съд не уважи жалбата на обвиняем за грабеж в игрална зала срещу определение на Варненския окръжен съд, с което е потвърдено задържането му под стража.

Николай Т. е обвинен за посегателството в Девня, което извършил в условията на опасен рецидив. 28-годишният мъж има 21 предходни осъждания. Според прокуратурата, на 13 август през нощта в игралната зала влязъл маскиран мъж, заплашил служител с бутафорно оръжие и откраднал около 300 лв. Няколко дни по-късно Николай бил задържан и подведен под отговорност.

Защитата му оспорва той да е свързан с престъплението. Освен това твърди, че не са извършени важни процесуално-следствени действия.

Представителят на Апелативната прокуратура посочи, че по делото се работи активно. Назначена е видеотехническа експертиза. Не е разколебано подозрението за авторството на деянието. Свидетели сочат обвиняемия като извършител.

Съдът стигна до извод, че няма основания да измени мярката за неотклонение. Въззивната инстанция не намира доказателства, подкрепящи тезата на защитата за авторството на деянието. Свидетелски показания кореспондират с веществени доказателства за идентифицирането на заснетото в игралната зала лице. Съдебният състав акцентира върху способа на извършване на грабежа – с прикриване на външния вид и лицето. Според апелативните съдии осъществяване на престъплението показва отработен престъпен маниер на поведение.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com