ваксина

Осигуряват ваксини за още две години

България се включва в договора за ваксините на Pfizer за 2022г. и 2023г., каза служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Това решение е взето от служебното правителство на заседание днес.

Има и нова заповед за РЗИ да доставят ваксини на личните лекари, за да не се повтарят ситуации с опашки. Освен това ще има мобилни групи за трудноподвижни хора, каза Кацаров. Организацията ще е на РЗИ, лекарите и Спешна помощ.

Той изрази надежда за два месеца да бъдат ваксинирани голяма част от хората над 60 години, защото това е една от големите рискови групи. До момента само 20 процента от тези хора са ваксинирани. Никой не може да ни гарантира, че нова вълна няма да има, каза Кацаров.

А дали Националният оперативен щаб ще продължи да работи е решение на премиера. Според Кацаров за оперативно управление на кризата няма нужда от щаба.

Все още не взето решение дали извънредната епидемична обстановка да бъде удължена. Ще се преценяват рисковете от индийския щам, както и мерките за подкрепа, които са обвързани с това решение.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com