Камелия Нейкова оглави ЦИК

Камелия Нейкова ще е председател на ЦИК. Тя е част от членовете на избиртелната комисия, издигнати от „Има такъв народ“. Кандидатурата й обаче дойде от Мая Манолова, а не от представителите на партията на Слави Трифонов.

До хаоса с избор на председател се стигна, след като преди два дни ГЕРБ издигна Красимир Ципов, имаше негативни реакции и партията оттегли кандидатурата му.

Предложението Нейкова да поеме ръководството на ЦИК, което не беше издигнато първо от „Има такъв народ“, получи подкрепа на срещата при президента. Интересен факт е, че „Има такъв народ“ бяха готови с писменото съгласие на Нейкова да бъде председател.

Срещата започна думи на президента, който първо благодари на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, че е защитила кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Но после каза, че била предадена от премиера Борисов, който абдикирал.

Атанасова припомни, че кандидатурата на Ципов е оттегленда по негово искане. На тази маса стоят лидери, които върнаха мандат, без дори да предложат структура на МС. Само ГЕРБ представи председател на ЦИК и състав на ЦИК, каза тя.

А президентът допълни, че остава някоя от по-малките партии да излъчи председател и да поеме отговорност за провеждането на честни избори и да избгнем хаос, в който влизаме от вчера.

Прочетете също

Най-много работници са търсени за събиране на отпадъци и в стопанството

По данни на Агенция по заетостта към момента най-много са свободните работни места в сферата …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com