Варненският затвор
Варненският затвор снимка: varna.news

Осем години затвор за бияч рецидивист

Осем години затвор при строг режим е присъдата на мъж, извършил в съучастие грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда. Варненският окръжен съд призна за виновен 38-годишният Благовест А. за престъплението, извършено през декември 2019 г.

Благовест уговорил своя приятелка да се свърже с Редван Ч., за който знаел, че си търси жена за сексуални контакти. Предоставил й мобилен телефон и й дал инструкции да си уговори среща с набелязаната жертва. След като мъжът и жената се срещнали в село Гроздьово, поели към местност Шерба. Те били проследени с автомобил от Благовест и Ангел А.

Жената изкарали от колата, като Редван Ч. двамата нападатели започнали да бият още във возилото. Благовест извадил жертвата от джипа и продължил побоя, но вече с метална водопроводна тръба. В следствие на ударите му била нанесена средна телесна повреда – счупване на костите на дясната подбедрица.

Издърпали със сила ключовете на джипа, мобилния телефон и наличните 1200 лева и оставили Редван Ч. в безпомощно състояние в гориста местност.

Предвиденото наказание за това престъпление е от 5 до 15 години затвор.

В разпоредителното заседание, подсъдимият и защитата му поискаха делото да бъде разглеждано в условията на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда „лишаване от свобода“, съдът е задължен да намали размера на наложеното наказание с 1/3.

За извършеното престъпление Варненският окръжен съд наложи на Благовест наказание 12 години „лишаване от свобода“, което бе законово задължен да намали с 1/3 до 8 години затвор при първоначален строг режим.

Благовест А. е роден в Провадия, с начално образование, неженен, не работи, осъждан многократно.

Другият извършител на престъплението – Ангел А. също се призна за виновен и през седмицата сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Варненския окръжен съд. Той прие да търпи наказание 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Прочетете също

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства, двойно по-голямо данъчно облекчение за …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com