съд
снимка: pixabay.com

Осъдиха варненски търговец за укриване на данъци

Едноличен търговец бе признат за виновен и осъден от Окръжния съд в морската столица за избягване плащането на данъчни задължения и укриване на осигурителни вноски в особено големи размери.

В периода от май 2016 г. до септември 2017 година търговецът с инициали К.М. потвърдил неистина и затаил истина в подадени пред НАП – Варна справки – декларации за данък върху добавената стойност, избягвайки плащането на 18 221 лева ДДС. Мъжът „спестил“ също дължими 14 150 лева данък общ доход, като не подал годишни данъчни декларации, които се изискват.

Второто обвинение засяга периода от януари 2015 г. до септември 2017 г. В качеството си на осигурител и на самоoсигуряващо се лице, собственикът на едноличното търговско дружество укрил задължителни осигурителни вноски в особено големи размери – 10 822 лева за обществено осигуряване и 4 709 лева за здравно осигуряване.

Търговецът бе признат за виновен за двете престъпления. Ще изтърпи по-тежкото от двете, а именно три години затвор с четири години изпитателен срок. Той ще трябва да заплати на Министерството на финансите обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 47 903 лева и направените по делото разходи.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com