stefan janev

Партията на Стефан Янев ще се казва „Български възход“

Бившият служебен премиер Стефан Янев обяви във „Фейсбук“ учредяването на партията си, която ще се нарича „Български възход“. Учредителното събрание е насрочено за 5 май в София.

Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България! Можем да успеем само заедно, пише Янев.

Според бившия служебен премиер най-големите предизвикателства пред страната ни са справянето с настоящите кризи, демографската катастрофа, функционирането на икономиката, социалната система, здравеопазването, образованието и корупцията, „пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната“.

България се намира в почти постоянна политическа криза от години. Основните институции не функционират според очакванията на българските граждани. Показателно в това отношение е системно ниското доверие, с което се ползват основните органи на държавната власт. Налице е криза в представителните функции на политическите партии. Наблюдава се изключително тревожна тенденция за увеличаване на политическата апатия. Няма смислено политическо лидерство. Няма автентичен политически елит.
Страната ни се нуждае от нова перспектива, от нов модел на политическа комуникация и взаимодействие, от постигане на широко обществено съгласие по ключови национални приоритети и цели, казва Янев.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com