Енерго про подстанция
Подстанция Изток Варна

Омбудсманът скочи на увеличението на тока

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране и категорично се противопостави на исканията на трите електроразпределителни дружества за повишаване цената на тока от юли.

Омбудсманът поиска да се осигури баланс между интересите на енергийните предприятия и гаранции за защита на гражданите – клиенти на дружествата, включително чрез изготвянето на безпристрастен и обективен анализ за изпълнението на показателите за качество.

Обезпокоително на фона на утежнената епидемична обстановка, която доведе граждани и бизнеса до големи финансови затруднения, е исканото увеличение от ЧЕЗ на 44% на нощната тарифа, както и средното увеличение на Енерго-Про – 1,6%, и на ЕВН – 2%“, посочва общественият защитник.

Диана Ковачева  напомня, че през 2020 г. оплакванията в институцията на омбудсмана, свързани с некачествени електроснабдителни услуги, са нараснали значително. Основните оплаквания на гражданите са за честите прекъсвания, ниското захранващо напрежение, авариите по електроразпределителната мрежа и др.

Прочетете също

Идват тежки дни за времето

Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна България ще остане лека и …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com