hitrino

Огнеборци подкрепят сестри сираци в Хитрино

Пожарникари от Шумен за четвърта поредна година подкрепят две момичета, останали без родители при взрива на 10 декември 2016 г.

Рейхан и Севги загубиха и двамата си родители, затрупани под руините на собствения им дом в Хитрино. Двете момичета бяха спасени само заради бързата намеса на пожарникарите.

Те бяха нашите спасители, те бяха част от това което се случи от Хитрино, те изживяха това и спасиха много хора и сме благодарни на това, че спасиха хората и бяха част от това ,те го изживяха заедно с нас, каквото се случи и съм много благодарна че има добри хора като тях, разказва днес Рейхан.

Четири години по-късно тя вече е вишист, а сестра й учи в гимназия.

Решихме с колегите да направим тази инициатива, за да помогнем децата, живот и здраве докато Севги навърши пълнолетие да може да им помогнем да посрещат празниците както трябва, казва Мирослав Желязков– началник Сектор „Пожарогасене“ – Шумен.

Рейхан и Севги сега живеят заедно в новата къща, построена на мястото на разрушения им роден дом, а жеста на пожарникарите им дава надежда, че докато има хора като тях всеки в нужда ще намери подкрепа.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com