Борисов
Снимка: Фейбсук профил на Бойко Борисов

Борисов: Осигурили сме всичко за имунизацията

Премиерът Бойко Борисов написа във Фейсбук, че държавата е осигурила всичко необходимо за имунизацията. Той добави, че освен в София, ваксини вече са пристигнали и в Пловдив, където министър-председателят проследи пристигането на ваксините.

При посещението си в РЗИ-Пловдив премиерът каза още, че гражданите, които са се ваксинирали трябва да пазят имунизационните си картони. Борисов изрази мнение, че е възможно страните от ЕС да изискват тези документи при пътувания в чужбина.

Самата имунизация започва от утре, 27 декември. През месец януари се очакват допълнителни пратки от ваксините до достиганат на 62 500 дози

Борисов благодари на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за създадената добра организация по доставките на ваксините. „Вярвам, че благодарение на ваксинацията българските и европейските граждани скоро ще преодолеем пандемията“, написа Борисов.

„Радостно е, че все повече българи желаят да се ваксинират“, добави премиерът и обясни, че заедно с ваксините са пристигнали и информационни материали, насочени към българските лекари и пациенти.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com