маска
снимка: pixabay.com

Нови мерки заради COVID-19

Заради повишен борй заразени с коронавирус се налага въвеждането на по-строги мерки в региона на София. От днес учениците ще са в електронна среда на ротационен принцип.

До петък дистанционно ще са 5-и, 6-и, 8-ми, 9-и и 11-и клас. А следващата седмица децата в 7-ми, 10-и и 12-и клас. Едновременно с това спират груповите посещения в центрове – езикови и образователни, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни такива, школи за танцово и музикално изкуство, клубове и други предоставящи организирани групови услуги за деца и ученици.

Няма да има детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с организиран транспорт. Забранени са и груповите посещения на туристически обекти.

Забранено ще е провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито, като музикални и други фестивали, събори, панаири, празници, фолклорни инициативи, фермерски пазари и базари и други, без прилагане на зелен сертификат.

Въвеждат се ограничения до 50% в капацитет в заведенията, които ще работят само до 22:00 часа, при спазване на зелен сертификат.

Търговските центрове, магазини и общинските пазари ще работят при условие, че е организирана и се спазва еднопосочност на движението на xopaта.

Към 01.02.2022 година Софийска област продължава да попада в лилавата зона, заболеваемостта в района е над 2000 на 100 000 души за 14-дневна база.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com