съд
снимка: pixabay.com

Наложиха по-тежък режим на агресивен затворник

Окръжният съд във Варна наложи по-тежък режим на изпълнение на наказанието на младеж, убил и изнасилил възрастна жена в Провадия. 19-годишният Станислав М. ще продължи да изпълнява 10-годишната си присъда при строг, вместо досегашния общ режим.

През 2019 г. Станислав бе признат за виновен, че заедно с Осман Ю., като непълнолетни са извършили грабеж, придружен с убийство и са изнасилили 77-годишна жена. Тежкото престъпление беше извършено на 22 ноември 2017 г. в  Провадия. Тогава Осман беше 14 годишен, а  Станислав – на 16 години.

Още с постъпването си в поправителния дом към затвора във Враца Станислав  се държал предизвикателно, цинично и арогантно. Наказван бил за упражнено физическо насилие спрямо друг задържан в дома, а по-късно и за грубо държание спрямо служителите и отправени заплахи.

След навършване на пълнолетие Станислав М. е бил преместен във Варненския затвор, като е бил разпределен в затворническо общежитие от открит тип „Разделна“. Многократно е бил наказван. Оценката на риска сочела липса на промяна и висок риск от вреди към обществото и местата за лишаване от свобода.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com