Наградиха момчетата, спасявали хора при пожара в Рояк

С грамоти и предметни награди бяха отличени четиримата ученици, спасявали хора при пожара в Дома за възрастни хора в село Рояк. Отличията от Областна администрация и Регионално управление на образованието бяха връчени на тържество във Варна.

За героичната си постъпка бяха отличени деветокласниците Мерт Ахмедов и Селим Хасанов и десетокласниците Фуркан Тансел и Октай Османов, всички възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ в Дългопол.

Момчетата не скриха, че първоначално са изпитали страх от горящата сграда. Вътре са влезли заедно, като не помнят точно колко души са спасили.

„Половината хора в дома спяха, имаше една неподвижна жена, която изнесохме на ръце с одеяло“, сподели Октай Османов.

Връщате надеждата на всички българи в доброто. За една нощ вие се превърнахте в смели мъже с тази постъпка, обърна се към момчетата герои областният управител на Варна Марио Смърков.

„Това, което са направили тези млади хора, доказва, че всички – родители, учители, училище, сме си свършили работата и сме възпитали добри хора. Горди сме с това, че техните близки и преподавателите са ги формирали като истински хора. Доброто е силата и светлината“, заяви началникът на РУО Варна Ирена Радева. 

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com