снимка: pixabay.com

Ремонтите към морето създавали допълнителни трудности на хотелиерите

Ремонтите и на двете магистрали към морето – „Тракия“ и „Хемус“ допълнително блокират и без това тежкия сезон, притесняват се членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

През месеците юни, юли и август се ремонтира основните пътни артерии към летните ни курорти. Дори редовните ни клиенти през това лято са категорични, че няма да пътуват 5-6 часа до българското Черноморие, колкото и да са свикнали да почиват на него и вместо това ще отидат в съседните Гърция и Турция, до които дори с чакането по границите се достига по-бързо, обясняват членове на БХРА от Южното Черноморие.

Подобна на тази с магистрала „Тракия“ е ситуацията и по трасето към Варна, като основно се работи между Омуртаг до Шумен. По пътя има тежка техника, разорани участъци, бариери с движение в едно платно, а тапите са огромни и стават огромни задръствания. Така родните туристи имат още една пречка да изберат българското Черноморие дори и да имат огромното желание да го направят, обясняват хотелиери.

Според представителите на БХРА пътната агенция трябва така да организира работата си, че да не спъва туристическия сезон. Трябва да се вземат мерки за облекчаване на пътуването към родните морски курорти, с по-добра организация на трафика, така че да няма задръствания, категорични са от хотелиерския бранш.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com