COVID-19

Над 160 варненци прегледани за седмица в ковид кабинетите

165 пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-тата през миналата седмица, съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна.

В ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни (26 – 27 декември) са извършени 58 прегледа. Направени са 35 антигенни теста, от които 10 са положителни. На 24 лица са направени рентгенографии, от които 2 са пневмония и 5 с перибронхитни изменения.

За периода 21 – 23 декември през ковид зоната на  ДКЦ II „Свети Иван Рислки” в „Аспарухово“ са преминали 36 пациенти за преглед, направени са 33 теста, от които 3 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 2 пациента.

За същия период в ДКЦ III са прегледани общо 44 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които само 7 са с положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 3 лица за рентгенография на бял дроб, 2-ма от които са с установена пневмония. 

За периода 21 – 23 декември през кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД са преминали 17 пациенти за преглед, направени са 6 антигенни теста, от които 2 положителни, 5 бързи теста за антитела. Направени са 6 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания. 

За същия период в ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ ЕООД са прегледани 10 пациенти. Направени са им тестове, от които 1 положителен. Консултирани по телефона са приблизително 62-ма души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com