снимка: Visit.varna.bg

Над 10 хиляди гласували в конкурса „Да украсим Варна за Коледа“

Кметът Иван Портних награди участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа“, който се организира за шеста поредна година от Община Варна.

Гражданите имаха възможност да изпращат снимки с коледна и новогодишна украса от своите домове, общи помещения в многоетажна собственост – входове, стълбища, етажи; снимки на обществени сгради, офиси и търговски помещения. Кадрите бяха публикувани във фейсбук страницата „Да украсим Варна за Коледа“, а броят на реакциите определи победителите.

В шестото издание на конкурса регистрираните участници отбелязаха своеобразен рекорд – 39, а общият брой на събрани реакции надхвърли 10 000. В инициативата се включиха много детски градини, детски ясли търговски обекти, жилищни входове и цели жилищни кооперации, много частни лица.  

Почетни плакети на Община Варна получиха победителите:

В раздел „Украса на домове“ – Величка Иванова от улица „Манол Лазаров“, която спечели с пъстра феерия от червено-златисти играчки, окачени на домашната елха и ръчно изработени  орнаменти и богата колекция от коледни фигурки.

В раздел „Украса на общи помещения в многоетажна собственост – входове, стълбища, етажи“  – наградата е за Вход №3 на блок 205 в кв. „Кайсиева градина“, който печелят конкурса в тази категория за трета поредна година;

В раздел „Украса на търговски помещения“ – Студио “Angel” – което радват варненци и гостите на града с богата колекция от плюшени мечета, изложени пред салона на бул. „Приморски“;

В раздел „Украса на обществена сграда“ –  детска градина №40 „Детски свят“, която събра рекордните 1600 реакции.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com