патронажни услуги

От днес общините могат да кандидатстват по „Патронажна грижа+“

Всички общини в страната могат да кандидатстват по операция „Патронажна грижа +“ на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ от днес до 31 май 2021 г., съобщиха от социалното министерство. Бюджетът на процедурата е 85 млн. лв., а патронажна грижа ще се предоставя до 30 юни 2023 г.

Проектите на местните администрации, с които ще кандидатстват по програмата, ще се оценяват веднага след подаването, за да няма прекъсване или забавяне при предоставянето на услугата.

  С „Патронажна грижа +“ се дава възможност за предоставяне на почасови социално-здравни услуги в домашна среда на възрастни над 65 г. в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания или поставени под карантина заради COVID-19. Те могат да разчитат на екипите за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени със собствени средства, както и за съдействие за неотложни административни услуги.

В момента от патронажна грижа се възползват около 43 000 души в страната. Всяка община има определен прогнозен максимален размер на безвъзмездната финансова помощ, който е съобразен с прогнозния брой нуждаещи се.  

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com