съд

На 90% разследването по „Барселонагейт“ е приключено

Спецпрокуратурата е приклщчила на 90% разследването по „Барселонагейт“, съобщиха днес на брифинг от прокуратурата. Проведени разпити на всички, които се споменават в досъдебното производство по случая „Барселонагейт“, включително Бойко Борисов, Борислава Йовчева и други.

Получени са 219 страници доклад по европейска заповед за разследване от Испания по случая. Предстои превод от испански език и след това ще се прави преценка на материалите. Инициирана и втора европейска заповед за разследване, която е в процес на изпълнение и се очакват документи от Испания.

Говорителят на спецпрокуратурата посочи още, че до момента няма постъпили данни от МВР по случая в Спецпрокуратурата, след като преди няколко дни вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че във ведомството вече има получени данни.

От Държавната агенция „Национална сигурност“ са изпратили в прокуратурата 26 страници документи на английски език, но пък на тях не е отбелязано кой е техният издател.

Ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова потвърди информацията, че е получено постановление от Върховната касационна прокуратура (ВКП), с което се отхвърля отказът на Специализираната прокуратура за образуване на досъдебно производство, свързано с бившия вътрешен министър и настоящ депутат Христо Терзийски по обвинения в престъпна група.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com