Деница Сачева в Икономически университет-Варна
снимка: Икономически университет - Варна

Министър Сачева: До дни изплащаме неплатения отпуск /видео/

В началото на следващата седмица започва изплащането на компенсациите по мярката „Запази ме“ на хората, които са ползвали неплатен отпуск заради ковид кризата през октомври. Това каза във Варна министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Тези, които са били в неплатен отпуск от 29 октомври до края на ноември, ще започнат да получават парите си от понеделник. Прави се всичко възможно хората, които са останали вкъщи през декември, да бъдат компенсирани до Нова година, поясни социалният министър. Ако това не се случи, то изплащането на парите се очаква да бъде факт най-късно до началото на януари.

Минитерството на труда и социалната политика е подпомогнало близо 1 млн. души от началото на пандемията. Повече от 2 500 000 са пенсионерите, които получават добавка до края на март, каза още Сачева в морската столица.

Благодарение на мерките 60/40 и 80/20, в туристическия сектор и транспорта са запазени около 250 000 работни места, а инвестираните средства в компаниите, кандидатствали по двете мерки, са над 600 милиона лева. Като се прибавят към тях и 450 милиона лева инвестиция от Министерството на икономиката, отново насочени към бизнеса, то изражението на помощта надхвърля 1 млрд. лева.

Деница Сачева беше в Икономическия университет във Варна тази сутрин, за подписването на меморандум с най-старото висше икономическо училище в България, касаещ популяризирането на политиките на Министерството на труда и социалната политика сред студентите. Акцентът е върху теми като социално предприемачество, корпоративна социална отговорност и социална икономика.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com