Обреди Варна
снимка: "Обреди"

Вандали потрошиха паметници във варненско гробище

Вандали потрошиха паметници в гробищния парк в кв. „Аспарухово“. Бруталното посегателство е извършено преди няколко дни, съобщиха от общинска фирма „Обреди“.

Пострадали са четири гробни места до самия вход на гробищния парк.. Цялостта и структурата на гробовете не е нарушена, но са счупени паметните плочи, които близките на починалите са поставили, почитайки паметта им. Една от паметните плочи е потрошена, а другите са отлепени от фундамента и са съборени върху гробните места.

Сигнал от „Обреди“ е подаден към органите на реда, направен е и оглед.

Ръководството на „Обреди“ ще възстанови паметниците и гробните места в предишния им вид. Но е време да бъде въведен ред в достъпа до парковете, зявиха от фирмата.

Предстои скоро да бъдат поставени бариери на входовете и изходите на двата големи гробищни парка – Централни гробища ( Старите гробища) и Гробищен парк „Запад“ в с. Тополи. На по-късен етап ще бъдат поставени такива и във всички гробищни паркове във Варна. Достъпът до парковете ще бъде безплатен при тези условия, но контролиран, а целта е да се въведе ред и да се следи за подобни вандалски прояви или кражби, които също не са рядкост.

Прочетете също

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства, двойно по-голямо данъчно облекчение за …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com