Георги Тронков, снимка: Община Вълчи дол

Кметът на Вълчи дол с жалба в съда срещу отстраняването му

Административния съд във Варна образувано дело по жалба на Георги Тронков против решението на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. С оспорения акт е обявено предсрочното прекратяване на пълномощията на Тронков като кмет на Община Вълчи дол.

Според жалбоподателя оспореното решение е незаконосъобразно и е издадено от некомпетентен орган, в нарушение на административно-производствените правила и материалния закон. Тронков моли съда за обявяване решението на ОИК-Вълчи дол за нищожно.

Общинската избирателна комисия прие решението за прекратяване мандата на Георги Тронков на 11 юни. До него се стигна, след като Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество започна производство по сигнал.

Антикорупционната комисия успя да установи и докаже, че в качеството си на кмет Тронков е подписвал платежни документи и е разходвал бюджетни средства (под формата на възнаграждения, премии, командировъчни, разходи за храна и гориво) в полза на Сдружение футболен клуб “Спортист”, на чийто Управителен съвет е бил член между 19 май и 19 октомври 2020 г.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com