патрулка полиция
снимка: varna.news

Хвърляха камъни и дървета по полицаи във варненско село

Двама полицейски служители са пострадали след оказана яростна съпротива при задържане във варненското село Синдел. Униформените се били атакувани с камъни, дървета и железа, а 18-годишен ги заплашил с нож.

Екшънът се разиграл към 6.30 часа вчера, съобщиха от варненската полиция. Служителите на реда се отзовали на сигнал за инцидент в къща, при което предприели опит за задържане на мъж и жена, обитаващи жилището.

При задържането на 40-годишен мъж и 37-годишна жена те оказали яростна съпротива и попречили на полицейските служители да изпълнят задълженията си. Към действията им се присъединили и други лица, които излезли от къщата. По полицаите са били хвърляни дървета, железа, камъни и другипредмети, а младеж извадил нож и заплашил с него единия униформен.

След произведен изстрел във въздуха, ситуацията била овладяна. 37-годишната жена и 40-годишният мъж били задържани, а 18-годишният успял да избяга. По- късно младежът също бил задържан. Те са в ареста за 72 часа с прокурорска заповед.

Задържани за срок до 24 часа са други петима, имащи отношение към случая.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване вида на телесните повреди, които двамата полицейски служители са получили при изпълнението на служебните си задължения.

Работата по случая продължава.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com