Геоеги Шерев (вляво) с областния управител Стоян Пасев

Предлагат варненски хотелиер за служебен министър

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация предложи за служебен министър на туризма председателя си Георги Щерев.

„В този момент туризмът не може да си позволи да загуби 2 или 3 месеца в разговори и обсъждания, а му е необходима здрава ръка и конкретни действия за решаване на проблемите, натрупани през последните години, които се задълбочиха изключително, а и се появиха и нови в резултат на кризата, породена от Ковид-19”, изтъкват от съсловната организация.

Според тях Георги Щерев не само отговаря на всички тези изисквания на времето и тежката ситуация, но е и обединяваща фигура в сектора.

Георги Щерев е отскоро председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От години обаче оглавява Съюза на хотелиерите в курорта „Златни пясъци”.

Срещу предложението той да стане служебен министър се обявиха Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от партньорските организации в Конфедерацията на Българския туристически бизнес.

 „Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“. Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите. Туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма“, написаха БАЗ и СЗБ за номинацията на Щерев.

Те определят предложението на БХРА за служебен министър на туризма като лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com