левове финансова помощ
снимка: varna.news

Финансова подкрепа за малкия бизнес във Варна

3354 проектни предложения, от които 203 от варненски фирми, ще получат втори шанс да бъдат финансирани по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Тя се финансира от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и основната й цел е да бъде подкрепен малкият бизнес, който бе икономически засегнат от пандемията в периода на първия локдаун, съобщават от Областния информационен център-Варна.

Безвъзмездната финансова помощ по процедурата е предназначена за предприятия с персонал до 50 души, които са регистрирали поне 20 % спад в своя оборот за април 2020 г. спрямо средномесечния за 2019 г. Минималният размер на финансиране за един проект е 3000 лв., а максималният – до 10 000 лв. Със средствата бизнесът може да покрие най-неотложните си нужди за наем, консумативи, суровини, заплати и други оборотни средства. Кандидатстването стартира на 14 май миналата година и приключи месец по-късно.

Екипът на ОИЦ-Варна ще оказва експертно съдействие на кандидати от Област Варна, които имат затруднения при намиране на актуалните бланки, електронното им подписване и всичко друго, свързано с въпросите от страна на Оценителната комисия. Те могат да посетят офиса на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ №2 (Козирката) при спазване на всички противоепидемични мерки, по възможност след предварително уговорен час. Телефоните на центъра са 052 820 911 и 052 820 955. Услугите са безплатни.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com