снимка: live.varna.bg

Фейсбук поздрави вместо шествие за 24 май във Варна

Варна ще отбележи 24-ти май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с различни събития. Заради епидемичната обстановка и тази година празнично шествие няма да бъде проведено, обявиха от Общината.

В специално създадена страница във Фейсбук „Варна празнува 24 май“ ще бъдат публикувани приветствия от учители, ученици, директори на общински, държавни и частни образователни институции – 44 детски градини, 63 училища и 6 висши училища.

Днес от 14.00 часа в Юнашкия салон ще се проведе церемония по връчване на награда „Варна” на творци и дейци на културата за техни творчески постижения през годината и за заслугите им в развитието на българската национална култура и за издигане равнището на духовния живот на града.

В понеделник, 24 май, на пл. „Св. Св. Кирил и Методий “, пл.„Независимост“ и бул. „Княз Борис І“ ще звучат училищни песни и маршове, посветени на празника. На LED екраните на входа на Морската градина, на пл. „Независимост“ и на кръстовището на площад „Съединение“ ще бъдат излъчвани кадри от празничните шествия във Варна през минали години.

В 10.00 часа в празничния ден пред храм „Св. Николай Чудотворец“ ще има празничен концерт на хорови формации. В 11.00 часа на входа на Морската градина 30 цветни балона с буквите от българската азбука и бели гълъби ще бъдат пуснати в небето.

Малко след това на същото място  ще има  празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили. В 12.00 часа започва концерт на фолклорен ансамбъл „Варна”.   

На 24 май Музеят на Възраждането ще работи за посетители с безплатен вход.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com