снимка: pixabay.com

Двойният убиец от „Виница” се връща в ареста

Варненският апелативен съд отмени домашния арест и определи задържане под стража за обвинения за двойното убийство в кв.”Виница”. С друго свое решение съдът потвърди настаняването на 54-годишният Любомир Славов в психиатрично заведение за срок то 30 дни.

Двойното убийство бе извършено на 9 декември. Телата на 51-годишна жена и 49-годишния й брат бяха открити на входната врата на двуетажната къща на ул.Гларус”. За двойното убийство бе обвинен 54-годишният Славов, който е техен братовчед.

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че Любомир като не е бил осъждан, няма висящи производства, нито полицейски регистрации. Досега не е бил на лечение и в психиатрия. Майка му е с онкологично заболяване и единствено той би могъл да се грижи за нея.

Според прокуратурата обаче е неприемливо обвиняемият да бъде под домашен арест на адреса, на който живеят родителите на убитите. Освен това има данни за агресивно поведение на 54-годишния мъж  към роднини, живеещи в имота, който ползва и той.

Съдът съобрази и заключението на съдебно-психиатричната експертиза. Според нея Любомир страда от параноидна шизофрения и към момента на деянието е бил в състояние на продължително разстройство на съзнанието. Той не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Според вещото лице, поведението му може да бъде опасно както за него, така и за околните.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com