снимка: "24 часа"

Изследват в психиатрия убиеца от „Виница”

Варненският окръжен съд настани за изследване в психиатрично заведение Любомир Славов, който е привлечен към наказателна отговорност за убийството на двама свои роднини.

Славов ще престои в специализираното заведение 30 дни, за да му бъде направено обстойно изследване. То ще даде отговор за вменяемостта на обвиняемия, който въпрос е от ключово значение за решаване на делото по същество.  

Искането беше разгледано от съда след постъпила на 13 декември съдебно-психиатрична експертиза. Заключението на вещото лице е, че 54-годишният мъж страда от параноидна шизофрения, халюцинаторно-параноиден синдром и към момента на деянието не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Двойното убийство бе извършено на 9 декември във варненския квартал „Виница”. Телата на 51-годишна жена и 49-годишния й брат бяха открити на входната врата на двуетажната къща на ул.Гларус“.

Още същата нощ задържан като извършител на двойното убийство бе 54-годишният Любомир Славов. В неделя Окръжният съд пусна задържания под домашен арест.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com