съд дело
снимка: pixabay.com

Домашен арест за британеца, задържан край Варна

Варненския окръжен съд остави под домашен арест 77-годишния поданик на Кралство Великобритания, който бе задържан на 10 март в с. Равна гора. Британецът е издирван от Интерпол, а арестът му бе извършен по време на спецоперация на варненската полиция.

Край Варна задържаха чужденец, издирван от Интерпол

Европейска заповед за арест на Питър К. е във връзка с извършени от него сексуални престъпления. В периода юни 2003 – юни 2007 година британецът е извършил шест изнасилвания, като жертви на част от тях са били деца. Оплакването до британските власти е подадено от момиче, което твърди, че като доведен дядо, Питър е злоупотребял сексуално с нея от 4 години до навършването на 8-годишна възраст.

За посочените деяния, според законодателството на Обединено Кралство Великобритания, е предвидено наказание „лишаване от свобода до живот“ и за тях не е изтекла давността за преследване.

По думите на британеца, той живее в с. Равна гора постоянно със жена си от близо 5 години, като имотът е закупен през 2004 година.

Според законодателството на Великобритания, предвиденото максимално наказание за деянията е доживотен затвор, като не е изтекла давността за преследване.

Пред съда 77-годишният мъж заяви, че преди 5 години британските власти са го разпитвали по този случай, след което бил освободен. По-късно водил кореспонденция с разследващите органи, като обяснил, че е готов да се върне във Великобритания, но е решил да не пътува преди да се ваксинира срещу Covid-19. В днешното съдебно заседание, Питър К. заяви че е съгласен доброволно да бъде екстрадиран, за да бъде изяснен случая.

Според законодателството на Великобритания, предвиденото максимално наказание за деянията е доживотен затвор, като не е изтекла давността за преследване.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com