снимка: pixabay.com

Дават пари срещу сложена ваксина

От утре Националният осигурителен институт започва изплащането на еднократна добавка от 75 лв. към пенсиите на пенсионерите, които до 31 декември 2021 г. имат завършен ваксинационен курс.

Добавките ще бъдат изплатени с парични преводи, предхождащи редовното месечно изплащане на пенсиите с графика от 7 февруари.

Според данните, предоставени в Националния осигурителен институт от Министерството на здравеопазването, това първо плащане ще обхване 694 643 пенсионери. Пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще получат добавката от 75 лева в личните си сметки.

За пенсионерите, които получават пенсиите си чрез пощенските станции, ще бъде изготвен пенсионен запис, който могат да получат както на първо число на всеки месец, така и по-късно през месеца едновременно с пенсията си. На тези, които получават пенсии в чужбина добавката от 75 лв. ще се изплаща към пенсията за съответния месец в установените досега срокове.

Пенсионерите не трябва да подават заявление за получаването на тази сума, нито да изпращат зелен сертификат или други здравни документи до държавните институции.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com