измама съд
снимка: pixabay.com

31-годишен шофьор спипан след употреба на 3 вида наркотици

Районният съд във Варна осъди автомобилни водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотик, съобщиха от институцията.

Условна присъда получи 31-годишен водач, хванат дрогиран да шофира лек автомобил „Ауди“ сутринта на 15 юни тази година по ул. „Цариброд“ в централната част на Варна. Деянието е регистрирано при направена проверка на водача с дрегер-тест за наркотици. Назначената съдебно-химическа експертиза установява употреба на наркотични вещества като амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от половин година.

В друго разглеждано дело, съдът наложи също условно наказание от 5 месеца лишаване от свобода на 25-годишна жена от Добрич, управлявала лек автомобил във Варна с алкохолна концентрация от 2,35 промила. Деянието е установено при проверка на 27 ноември тази година. Подсъдимата бе лишена от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и два месеца.

Одобрените от съда две споразумения са окончателни.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com