измама съд
снимка: pixabay.com

31-годишен шофьор спипан след употреба на 3 вида наркотици

Районният съд във Варна осъди автомобилни водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотик, съобщиха от институцията.

Условна присъда получи 31-годишен водач, хванат дрогиран да шофира лек автомобил „Ауди“ сутринта на 15 юни тази година по ул. „Цариброд“ в централната част на Варна. Деянието е регистрирано при направена проверка на водача с дрегер-тест за наркотици. Назначената съдебно-химическа експертиза установява употреба на наркотични вещества като амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от половин година.

В друго разглеждано дело, съдът наложи също условно наказание от 5 месеца лишаване от свобода на 25-годишна жена от Добрич, управлявала лек автомобил във Варна с алкохолна концентрация от 2,35 промила. Деянието е установено при проверка на 27 ноември тази година. Подсъдимата бе лишена от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и два месеца.

Одобрените от съда две споразумения са окончателни.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com