пари

Дават до 10 хил. лв. на работодатели за заетост на хора с увреждания

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) финансира с до 10 000 лв. проекти на работодатели за заетост на хора с увреждания. Със същата сума ще се финансират предложения за приспособяване на съществуващи работни места и за оборудване на нови работни места за хора трайни увреждания в трудоспособна възраст.

За професионално обучение на един служител с увреждания работодателите могат да получат по 1000 лв. Документи могат да се подават до 18 април в АХУ чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път на ahu_zaetost@mlsp.government.bg.

По друга програма АХУ ще отпуска до 20 000 лв. на хора с увреждания за стартиране или развитие на самостоятелен бизнес. С тези средства те ще могат да финансират инвестиционните си разходи, строително-ремонтни работи, оборудването на работните места, обучението на персонала и собственика на предприятието, както и за покриване на минимален стартов капитал. Кандидатите трябва да са с 50 и над 50% намалена трудоспособност и да не участват като собственици или съдружници в друга фирма. Проектните предложения трябва да бъдат изпратени до 21 март.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com