Борисов: Ще ме канонизират, ако Рашков ме арестува

„В ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират”, каза в интервю за „24 часа“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос дали се притеснява, че вътрешният министър Бойко Рашков може да отиде в Банкя и да го арестува.

Борисов направи преглед на представянето на партията на изборите и на 10-годишното ѝ управление. Борисов стига до извода, че ако е правил грешки, то е било само в началото – 2009 г.

Борисов продължава да се смята за най-подготвения държавник в момента в България. „Аз дори и в държавата не виждам по-опитен и по-знаещ и можещ от мен в тази сфера”, заявява той.

Според Борисов заради министър Бойко Рашков и неговите методи „само прокуратурата остана крепител на демокрацията”. Той коментира и ролята на МВР в структурата на държавата и нарежда полицията до прокуратурата като разследващ орган.

„Те не трябва да се превръщат в репресиращи. Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност, това да се допуска, то тогава кой човек е там (в МВР), няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство. А сега министърът в МВР е всичко”, казва Борисов.

Борисов коментира и факта, че прокуратурата ще провери серийните номера на кюлчетата от снимките на нощното му шкафче: „Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат – чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват”, допълва той.

Прочетете също

Идват тежки дни за времето

Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна България ще остане лека и …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com