ковид кабинети Варна
снимка: live.varna.bg

Близо 300 варненци са минали пред ковид кабинетите за седмица

274 души са посетили ковид кабинетите през миналата седмица сочи справка на диагностично-консултативните центрове в града, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ в Община Варна.

В ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ ЕООД през почивните дни (12 – 13 декември) са извършени 101 прегледи. Направени са 84 антигенни теста, от които 27 са били положителни. На 67 лица са направени рентгенографии, от които 15 са се оказали с пневмония, а 14- с перибронхитни изменения. Трима пациенти в тежко състояние са откарани с екип на „Спешна помощ“ в болница.

За периода 7 – 11 декември през ковид зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рилски -Аспарухово“ ЕООД са преминали 26 души, направени са 22 теста, от които 9 са се оказали положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са били 3-ма, установени са били 3 находки за перибронхиални изменения и пневмония. Един човек е насочен към хоспитализация.

За периода 7 – 11 декември в ковид кабинета при ДКЦ III – Варна ЕООД са прегледани общо 66 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са 63 броя бързи антигенни тестове, от които 38 лица са били отрицателни, а 25 – с положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 7 лица за рентгенография на бял дроб, 4-ма от които са били с установена пневмония.

За същия период през кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД са преминали 59 души за преглед, направени са 32 антигенни теста, от които 18 положителни, 5 бързи теста за антитела. Направени са 19 рентгенови снимки и 8 кръвни изследвания.

От 7 до 11 декември в ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ ЕООД са прегледани 22 лица. Направени са 22 теста, от които 3 положителни. Консултирани по телефона са приблизително 205 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com