дезинфекция
pixabay.com

Близо 200 пациенти прегледани в ковид кабинетите във Варна

193-ма пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през миналата седмица, съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна.

В ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни (19.12 – 20.12.2020 г.) са извършени 51 прегледа. Направени са 20 антигенни теста, от които 9 са положителни. На 32 лица са направени рентгенографии, от които 8 са пневмония и 6 с перибронхитни изменения.

За периода 14.12 – 18.12.2020 г. през ковид зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рислки – Аспарухово“ са преминали 19 пациенти за преглед, направени са 10 теста, от които 2 положителни. Насочени за рентгенография на бял дроб са 7 пациента, от които на 2 е установена пневмония. Двама пациента са насочени за хоспитализация.

За същия период в ковид кабинета при ДКЦ III – Варна са прегледани общо 67 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които 39 са били отрицателни, а 28 – с положителен резултат. От ковид кабинета са насочени 9 лица за рентгенография на бял дроб, 5-ма от които са с установена пневмония.

През изминалата седмица през кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са преминали 41 пациенти за преглед, направени са 17 антигенни теста, от които 6 положителни, 9 бързи теста за антитела. Направени са 13 рентгенови снимки и 4 кръвни изследвания.

За същия периода в ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са прегледани 15 пациента. Направени са 15 теста, от които 1 положителен за антитела. Консултирани по телефона са приблизително 143 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com