топъл обяд

Още 26 млн. лв. за предоставяне на топъл обяд

Правителството намери начин да се осигурят допълнително 26 941 126 лева, с които ще се даде възможност програмата за предоставяне на топъл обяд да продължи и достигне до повече хора чрез включването на допълнителни общини.

На 23 ноември бяха осигурени малко над 12 млн. лв, с които се обезпечи предоставянето на топъл обяд за най-малко 50 000 нуждаещи се в периода от 1 януари до 27 април 2021 година.

Това стана възможно чрез решение на МС за съгласие Управляващият орган на Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България за периода 2014-2020 г. да сключва договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер до 11,17 на сто над определения бюджет.

Правителството също така прие Национална стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване с хоризонт до 2030 г. Основната цел на планираните мерки и дейности е подобряването на качеството на живот на уязвимите групи и създаването на условия за тяхната пълноценна реализация чрез адекватно подпомагане на доходите, включване на пазар на труда и достъп до качествени услуги.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com