пари такса
снимка: varna.news

Бизнесът не харесва икономическите мерки

Междинни данни от изследване на БСК показват, че над 70 на сто от фирмите не одобряват помощите от правителството, а половината от компаниите не са ги ползвали.

Мярката 60/40 се интересували по-малко от 30%, а тази за запазване на на секторите „Транспорт“ и „Туризъм“ събира 85% отрицание. твърдят от БСК.

Мерки през Българската банка за развитие са ползвани само от около 10 на сто, а микрокредитите не работят 91%, казва председателят на БСК Радосвет Радев.

С проучването си, БСК изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия.

Ковид кризата е създала недостиг на оборотни средства при близо 80 на сто от предприятията. В комбинация със съществуващите от години проблеми с бюрокрацията, регулаторната и административна тежест, нестабилната нормативна среда, корупцията и неефективното правораздаване, се стига до тежка преса върху всяко бизнес начинание, се посочва в анализа.

Очакванията и плановете на бизнеса за бъдещето са твърде предпазливи, подчинени на прагматизма в условията на неясни перспективи.

В резултат от пандемията, 56 на сто от анкетираните са били принудени да се откажат от инвестиционните си намерения, както и да пристъпят към оптимизация на разходите, а 36 на сто са прекратили работа за определен период.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com