Covid-19
снимка: pixabay.com

Без МОЛ-ове, театри и училища за големите

В градове от червената зона затварят молове, театри; спират масовите мероприятия. Учениците от 5 до 12 клас минават в дистанционно обучение

В София новите мерки влизат в сила от петък. Университетите и школите също минават дистанционно. Остават само заведения и игрални зали с работно време до 22 часа. Всички мерки са за две седмици.

По предложение на директора на СРЗИ се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.

В Бургас мерките са по-сериозни – затварят големите търговски центрове и фитнес залите. Ресторантите ще работят до 22 часа, а маските ще станат задължителни и на открито. Спират екскурзиите, спортните прояви и мащабните събирания на открито.

Идентични са мерките и в Плевен. Позволява се при семейни събирания да има най-много 10 души. Спират се сватби и кръщенета, както и фитнесите. Забрана се въвежда за всякакви публични събирания на хора – изложения, събори, празненства, концерти, театри, кина. Носенето на маски остава задължително във всички обекти на открито и закрито.

И в Благоевград децата от 5 до 12 клас ще са в дистанционна форма. Големите търговски центрове, фитнесите и театрите затварят врати за същия срок.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com