снимка: pixabay.com

Без карантина за васкинирани българи от червена зона

Разлхабват мерките за ваксинирани българи, които се прибират от страни в червената зона. Със заповед на здравния министър, от четвъртък отпада карантината за всички ваксинирани сънародници. Карантина няма да има и за тествани с PCR или друг аналогичен документ.

Граждани на ЕС, на ЕИП, Швейцария и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка в червената зона, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, ще влизат у нас при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни,  но ще са под 10-дневна карантина.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или аналогичен документ, съдържащ същите данни, както и отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, също ще са под 10-дневна карантина.

Със същата заповед се допуска влизането в страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19, на деца до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат.

Прочетете също

Поискаха ареста на премиера на Израел и лидерите на „Хамас“

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан заяви днес, че иска да бъдат арестувани …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com