свлачище

АПИ алармира за опасност от свлачища

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски е разпоредил на областните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да извършват постоянни обходи на трасетата, на които има опасност от свличане на скална маса.

Причината за това е очакваното затопляне на времето и валежите от сняг и дъжд от последните седмици. От АПИ уточняват, че при опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци.

Заради срутища, активизирали се от интензивните валежи през януари, са въведени ограничения в 7 участъка от републикански пътища:

Временно движението на АМ „Струма“, в отсечката от 7-ми до 9-ти км, е ограничено в двете посоки.

Затворен остава участъкът от път Своге – Ребърково, в района на с. Елисейна. Движението се пренасочва по два обходни маршрута – за леките автомобили, и за тежкотоварните над 12 тона.

Поради активизирало се свлачище остава ограничено преминаването по пътя за Рилския манастир след с. Пастра . Пропускат се само автомобили със специален режим на движение, автомобили на „Спешна медицинска помощ“, органите на МВР и Пожарна безопасност и защита на населението, както и превозни средства, обслужващи Светата Рилска обител само през светлата част на денонощието от 6.00 ч. до 18.00 ч.

Движението по второкласния път Симитли – Банско, в района на с. Градево, се осъществява в една лента, поради подкопаване на пътя от дъждовете. С повишено внимание се осъществява преминаването по третокласния път Сатовча – Доспат, след отбивката за с. Осина, в област Благоевград, поради нарушена пътна настилка. В област Смолян временно движението по пътя Сатовча – Доспат, в района на Доспат, се извършва в една лента поради пропадане на банкета и част от лентата за движение.

Трафикът по пътя Рудозем – Смолян, при км 6+600, се осъществява в една лента с пропускателен режим заради пропаднал пътен банкет на пътното платно.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com