туризъм

Туризмът иска вицепремиер

Министърът на туризма в новото правителство да бъде и вицепремиер, предлагат от Алианса на туристическата индустрия в България /АТИБ/. Според тях по този начин туризмът ще остане важна и стратегическа част от икономиката.

Туризмът трябва да е държавен приоритет, посочват от Алианса и допълват, че сега, повече от всякога, е необходимо начело на сектора да застане човек, който е професионалист и да е готов да взима смели решения, да настоява за изпълнението им, да работи за спасяване на индустрията. 

Също така новият министър на туризма трябва да има ясна визия и приоритети, като на първо място да изпълни наложитените незабавни мерки за оцеляване на сектора, той трябва да ползва експертизата на целия бранш. 

От Алианса искат още следващото правителство да започне работа ведната, както и държавата да помисли за нови мерки в подкрепа на бизнеса, включително и безвъзмезни. Също и цялостна програма за туризма.

АТИБ очаква от новия кабинет и да гарантира средствата на потребителите на туристически услуги, чиито пътувания са провалени заради кризата с КОВИД-19.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com